Аналіз змін земного покриву в Україні як індикатор деградації земель - Колотій, А.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
В даній роботі наводяться результати моніторингу змін земного покриву на прикладі Київської області України відповідно до методиками конвенції ООН по боротьбі з опустелюванням. В якості індикаторів досягнення нейтрального рівня деградації земель розглядаються тенденції зміни земного покриву з використанням національних карт земного покриву високої роздільної здатності. В данной работе приводятся результаты мониторинга изменений земного покрова на примере Киевской области Украины в соответствии с методиками конвенции ООН по борьбе с опустыниванием. В качестве индикаторов достижения нейтрального уровня деградации земель рассматриваются тенденции изменения земного покрова с использованием национальных карт земного покрова высокой разрешающей способности. In this paper, the results of monitoring of land cover change are presented on the example of the Kiev region of Ukraine in accordance with the methods of the UN Convention on Combat Deserti-fication (UN CCD). As indicators of the land degradation neutrality assessment, trends in land cov-er changes using national land cover maps of high resolution are considered.