Метод об’єктної фільтрації карт класифікації земного покриву на основі морфологічних ознак - Лавренюк, М.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
Запропоновано метод зменшення шуму накартах класифікації земного покриву, отриманих на основі супутникових знімків високого розрізнення. Метод ґрунтується на дослідженні властивостей кожної групи пікселів з однаковим значенням класу.Точність та ефективність даного методу підтверджується тестуванням на незалежній вибірці, а також шляхом візуального порівняння з результатами загальновідомих методів фільтрації. Предложен метод уменьшения шума на картах классификации земного покрова, полученных на основе спутниковых снимков высокого разрешения. Метод основан на исследовании свойств каждой группы точек с одинаковым значением класса. Точность и эффективность данного метода подтверждается тестированием на независимой выборке, а также путем визуального сравнения с результатами общеизвестных методов фильтрации. This paper presents a method for noise reduction on the classification maps based on high resolution satellite images. Method is based on the properties investigation of each group of pixels with the same class value. The accuracy and efficiency of this method is confirmed by testing on an independent set, as well as by visual comparison with well-known filtration methods.