Лікувальна стратегія як результат оптимізації прогнозу стану об'єкта - Павлов, В.А.; Носовець, О.К.; Давидько, А.Б.; Павлов, О.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
Розглянуто персоніфікований розрахунок лінійної лікувальної стратегії як результат одноетапної оптимізації прогнозу стану об’єкта. Модель прогнозу допускає нелінійну залежність від початкового стану об’єкта. Для отримання моделей використовується версія модифікованого алгоритму МГУА з комбінаторною селекцією і ортогоналізацією змінних. Розглянуто приклад розрахунку оптимальної стратегії. Рассмотрен персонифицированный расчет линейной лечебной стратегии как результат одноэтапной оптимизации прогноза состояния объекта. Модель прогноза допускает нелинейную зависимость от начального состояния объекта. Для получения моделей использована версия модифицированного алгоритма МГУА с комбинаторной селекцией и ортогонализацией переменных. Рассмотрен пример расчета оптимальной стратегии A personalized calculation of linear treatment strategy is considered as a result of one-step optimization of object state forecast. The forecast model admits a nonlinear dependence on an initial state of object. To obtain the models is used the version of modified GMDH algorithm with combinatorial selection and orthogonalization of variables. An example of an optimal treatment strategy calculation is considered.