Онтології та їх значення для розвитку сучасних інформаційних технологій - Піднебесна, Г.А. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
В роботі розглядаються онтології з точки зору їхнього місця в розвитку сучасних інформаційних технологій, причини виникнення онтологій, визначення, характеристики, проблеми та напрямки розвитку. Оглянуто приклади застосування онтологій в прикладних задачах в різних галузях інформаційних технологій. В работе рассматриваются онтологии с точки зрения их места в развитии современных информационных технологий, причины возникновения онтологий, определения, характеристики, проблемы и направления развития. Расссмотрены примеры применения онтологий в прикладных задачах в различных направлений информационных технологий. The work considers ontologies from the point of view of their place in the development of modern information technologies, the causes of occurrence of ontologies, definitions, characteristics, problems and directions of development. Examples of application of ontologies in applied problems in different branches of information technologies.