Алгоритм перетворення відеопотоку для прискорення та оптимізації пошуку переміщення об’єкту - Гетьманець, О.І.; Гагарін, О.О. (Штучний інтелект, 2017)
У статті запропоновано алгоритм перетворення кадрів безперервного потоку відео для прискорення та оптимізації пошуку переміщення об’єкта в режимі реального часу. Сучасні широко розповсюджені системи відеонагляду виконують задачу пошуку руху у відеопотоці, але вони не завжди стійкі до неякісних вхідних даних і сповільнюються у разі обробки великих об’ємів даних за короткі проміжки часу. Запропонований у статті алгоритм розбиває процес пошуку переміщення об’єкта на етапи, на кожному з яких виконується перетворення кадрів відеопотоку, що покращує процес пошуку першого зрушення об’єкта та подальшого відслідковування його переміщення. In the article the algorithm of continuous video frame transformation stream for acceleration and optimization of search of object moving in the real-time mode is offered. Video surveillance systems fulfill the task of searching for movements in a video stream, but they are usually not resistant to inferior input data and are slowing down in the case of processing large volumes of data at short intervals. The algorithm that is proposed divides this process to stages, each of which performs the transformation of the video stream frames, which improves the process of finding the first shift of the object and further tracking its movement.