Автоматизований пошук іменованих сутностей у нерозмічених текстах українською мовою - Глибовець, А.М. (Штучний інтелект, 2017)
У роботі описано створений та реалізований алгоритм пошуку іменованих сутностей у текстах українською мовою. Створені програмні інструменти дозволяють виділяти іменовані сутності та зв'язки між ними в графічному режимі. Утиліту реалізовано у вигляді веб-застосунку. За допомогою цього програмного інструментарію створено корпус анотованих NER сутностей текстів у кількості 122 тексти. Проставлено такі види сутностей як персони, організації та географічні об’єкти. Корпус складається з 2731 іменованої сутності. The paper describes the created and implemented algorithm of the search for named entities in the texts in the Ukrainian language. The software tools created on the basis of them allow to allocate the named entities and connections between them in graphic mode. The utility is implemented as a web application. With the help of this software tool, a body of annotated NERs of texts of 122 texts was created. There are such kinds of entities as persons, organizations and geographical objects. The body consists of 2,731 named entities.