Менеджмент знань про ситуації у системах із ситуаційною обізнаністю - Микіч, Х.І.; Буров, Є.В. (Штучний інтелект, 2017)
Створення автономних інтелектуальних систем вимагає реалізації в них ситуаційної обізнаності, що використовує знання про ситуації. У роботі розроблено підхід, що базується на онтологічному поданні знань про ситуації для досягнення ситуаційної обізнаності у складних інтелектуальних системах, де об’єкти можуть знаходитись у кількох ситуаціях одночасно. Для спрощення вирішення задач менеджменту знань про ситуації запропоновано метод, що базується на використанні апарату неточних множин, коли інформація є неповною або неточно вираженою. Creating autonomous intellectual systems requires the implementation of situation awareness in them using knowledge about the situation. The approach based on the ontology-based knowledge representation of situation to achieve situation awareness in complex intellectual systems, where objects can be in several situations simultaneously, was developed. The method based on the using of rough sets when the information is incomplete or inaccurate was proposed. It allows to simplify the solution of the tasks of knowledge management about situations.