Про природу скінченних та нескінченних комбінаторних множин - Тимофієва, Н.К. (Штучний інтелект, 2017)
Досліджуються деякі властивості комбінаторних конфігурацій та їх множин. Показано, що, залежно від прикладної задачі комбінаторної оптимізації, вони можуть бути скінченними та нескінченними, як з повтореннями, так і без повторень. У штучному інтелекті комбінаторні конфігурації можуть бути як вхідними даними, так і аргументом цільової функції. Some properties of combinatorial configurations and their sets are explored. It is shown that depending on the applied problems of combinatorial optimization, they can be finite and infinite, both with repetitions and without repetitions. In artificial intelligence, combinatorial configurations can be both input data and argument of objective function.