Інтелектуальна система автоматизованої мікроскопії аналізу гістологічних та цитологічних зображень - Березький, О.М.; Піцун, О.Й.; Лящинський, П.Б.; Лящинський, П.Б.; Мельник, Г.М. (Штучний інтелект, 2017)
У статті проведено порівняльний аналіз систем автоматизованої мікроскопії на низькому, середньому та високому рівнях комп’ютерного зору. Спроектовано та програмно реалізовано інтелектуальну систему діагностування. Перевагою системи, порівняно з аналогами, є наявність чотирьох рівнів доступу, адаптивного графічного інтерфейсу для різних типів користувачів, методів автоматичного покращення якості зображення та їх сегментації, модуля для зручної комунікації між користувачами, модуля обліку пацієнтів. Розроблена система забезпечує можливість обробки кількісних та якісних характеристик зображень. Comparative analysis of automated microscopy systems at low, medium and high levels of computer vision is conducted. An intelligent diagnostic system is implemented and programmed. The advantage of the system in comparison with the analogues is the availability of four levels of access, an adaptive graphical interface for different types of users, methods for automatic image quality improvement and segmentation, a module for user-friendly communication, a patients accounting module. The developed system provides the opportunity to process quantitative and qualitative characteristics of images.