Решение линейных безусловных задач комбинаторной оптимизации на размещениях со стохастической неопределенностью - Емец, О.А.; Барболина, Т.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2016)
Рассматривается решение линейной безусловной задачи комбинаторной оптимизации на размещениях со стохастической неопределенностью. Минимум при этом определяется на основе последовательного сравнения числовых характеристик случайных величин. Для рассматриваемой стохастической задачи установлены свойства решения, использующие свойства решения специально сформулированных детерминированных задач. Предложен также редукционный метод решения линейной безусловной задачи комбинаторной стохастической оптимизации на размещениях, основанной на полученных свойствах решения. Розглядається розв’язування лінійної безумовної задачі комбінаторної оптимізації на розміщеннях зі стохастичною невизначеністю. Мінімум при цьому визначається на основі послідовного порівняння числових характеристик випадкових величин. Для розглянутої стохастичної задачі встановлено властивості розв’язку, які використовують властивості розв’язку спеціально сформульованих детермінованих задач. Запропоновано також редукційний метод розв’язування лінійної безумовної задачі комбінаторної стохастичної оптимізації на розміщеннях, яка ґрунтується на одержаних властивостях розв’язку Linear unconditional problem of combinatorial optimization on arrangements under stochastic uncertainty is solved. The minimum is defined as the result of consecutive comparison of numerical characteristic of random variables. The properties of the solution of the considered optimization problem are obtained. These properties use the properties of special constructed deterministic problems. We also propose the reducing method of solution of linear unconditional problem of combinatorial stochastic optimization, which is based on obtained solution’s properties.