Поддержка принятия решений в сфере управления персоналом банка - Останкова, Л.А.; Шевченко, Н.Ю.; Кузьмина, Е.Ю. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Відмічено, що в сучасних умовах персонал необхідно розглядати як основний ресурс організації. Сформовано основні концептуальні підходи до управління персоналом банківської установи на основі компетенцій. Створено систему підтримки прийняття рішень для визначення складу компетенцій співробітників, їх виявлення та аналізу. Ключові слова: персонал, банк, управління, компетенції, прийняття рішень. Отмечено, что в современных условиях персонал необходимо рассматривать как основной ресурс организации. Сформированы оснные концептуальные подходы к управлению персоналом банковского учреждения на основе компетенций. Создана система поддержки принятия решений по определению состава компетенций сотрудников, их выявлению и анализу. Ключевые слова: персонал, банк, управление, компетенции, принятие решений. It is marked that in present conditions personnel should be considered as a basic resource of the organization. Basic conceptual approaches to management of bank’s personnel on the basis of competences have been formed. The system of support to decisions making on determination of composition of employees’ competences, their exposure and analysis has been created. A set of workers who do not correspond to key competences was formed. Keywords: personnel, bank, management, competences, decisions making.