Застосування інтегрального перетворення зі скінченними межами при моделюванні об’єктів із розподіленими параметрами - Махович, О.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2015)
Розглянуто метод інтегральних перетворень зі скінченними межами та його застосування на прикладі рівняння теплопровідності. Наведено вирази для ідентифікації ядра інтегрального перетворення та позаінтегрального доданку в залежності від різного роду граничних умов. Виведена формула знаходження оригінала за відомим зображенням. The method of integral transforms with finite boundaries was considered in the article and as an example the heat equation was solved by this method. The expressions for the calculation of the kernel of the integral transformation and of the outside integral summand, depending on the different kinds of boundary conditions were shown. The formulas of recovering the original corresponding to a given transform were deduced.