Моделювання та ідентифікація параметрів задач дифузії в неоднорідних наномультикомпозитах градієнтними методами та інтегральними перетвореннями - Петрик, М.Р. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2015)
Розроблена та обґрунтована на основі теорії оптимального керування станами багатокомпонентних систем, інтегральних перетворень Фур’є та Лапласа методика моделювання та функціональної ідентифікації параметрів дифузії для неоднорідних наномультикомпозитів, отримані аналітичні вирази градієнтів функціоналів нев’язок, компонентами яких є побудовані аналітичні розв’язки прямої і сряженої вихідної неоднорідної крайової задачі переносу та спряженої їй за Лагранжем задачі, виконано відновлення коефіцієнтів дифузії для різних поверхонь спостережень. The functional identification of parameters of diffusion in heterogeneous nano multilayers using the methodology of optimal control of distributed systems and integral transformations is proposed. The restoration of functional dependencies on the time for diffusion coefficients of Fe/Dynano multilayers is executed.