Підходи до побудови скалярних динамічних моделей розподілених ланок керованих електромеханічних систем - Верлань, А.А.; Федорчук, В.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Розглядається задача отримання спрощених моделей, які задовольняють критеріям адекватності і точності по відношенню до базової моделі. Отримані моделі забезпечують умови їх застосування при створенні програмних засобів обробки інформації, в тому числі вбудованих у технічні системи з підвищеними вимогами до ресурсних затрат і швидкодії. The problem of obtaining simplified models that meet the criteria of adequacy and accuracy on relation to the base model is considered. The models provide conditions for their use in creating software for processing information, including embedded in the technical systems, with increased requirements to their resources of calculating and performance.