Аграрне природокористування в регіонах Українських Карпат - Мікловда, В.П.; Газуда, М.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
З позицій системного підходу розглянуто окремі проблеми аграрного природокористування в регіонах Українських Карпат з урахуванням впливу Карпатської гірської системи на площі сільськогосподарських угідь, у тому числі ріллі, сіножатей та інших категорій земель сільськогосподарського призначення.
Ключові слова: Українські Карпати, аграрне природокористування, сільське господарство. С позиций системного подхода рассматриваются отдельные проблемы аграрного природопользования в регионах Украинских Карпат с учетом влияния Карпатской горной системы на площади сельскохозяйственных угодий, в том числе пашни, сенокосов и других категорий земель сельскохозяйственного назначения.
Ключевые слова: Украинские Карпаты, аграрное природопользование, сельское хозяйство. Some problems of the agrarian use of nature in the regions of the Ukrainian Carpathians are considered taking into account the impact of the Carpathian mountain range on the areas of agricultural lands including arable lands, hayfields and other categories of agricultural lands.
Keywords: the Ukrainian Carpathians, agrarian use of nature, agriculture.