Математичне моделювання поширення забруднення в річках при промивках із водосховищ - Ковальчук, П.І.; Демчук, О.С.; Коваленко, Р.Ю. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Розглянуто проблему математичного моделювання процесів поширення забруднень в річках при промивках із водосховищ. Розроблено балансову двошарову модель динаміки руху потоку при промивці. Створено програмний комплекс, що реалізує моделювання процесів промивки р. Інгулець водами з Карачунівського водосховища. The problem of mathematical modeling of river pollution processes under leaching from reservoirs is devoted. Balance two-layer model of the dynamics of the flow during flushing is developed. Software package that implements the simulation of river Ingulets washing processes from Karachunevske water reservoir is created.