Комп’ютерне моделювання впливу контактної зосередженої фільтрації вздовж водоводу на положення депресійної поверхні в грунтовій греблі - Медвідь, Н.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Побудовано математичну модель фільтраційної консолідації тіла ґрунтової греблі при наявності зони контактного розмиву вздовж водоводу. Сформульована слабка постановка крайової задачі та знайдено її чисельний розв’язок методом скінченних елементів. Досліджено вплив контактної зосередженої фільтрації вздовж водоводу в греблі на положення депресійної поверхні. Mathematical model of filtration consolidation in the body of soil dam at the presence of contact erosion zone along the conduit has been created. Variational formulation of the boundary problem was formulated. Also numerical solution was found by finite element method. The impact of contact concentrated filtration along conduit in the dam on position of depression surface was investigated.