Математичне моделювання впливу адсорбції (десорбції) та неізотермічних умов на процеси фільтраційної консолідації засолених грунтів в одновимірному випадку - Мічута, О.Р. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Побудовано математичну модель одновимірної задачі фільтраційної консолідації ґрунту з урахуванням впливу адсорбції (десорбції) і неізотермічних умов. Чисельний розв’язок відповідної крайової задачі знайдено методом скінченних різниць. Наведено результати чисельних екскрементів. The mathematical model of one-dimensional filtration consolidation problem of soil has been built taking into account adsorption (desorption) and nonisothermal conditions. The numerical solution of the corresponding boundary problem have been found by the finite difference method. The series of numerical experiments and their analysis have been carried out.