Математична модель термомеханіки кусково-однорідних електропровідних тіл за дії імпульсних електромагнітних полів - Мусій, Р.С.; Мельник, Н.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Запропоновано математичну модель дослідження термонапруженого стану, несучої здатності і властивостей контактного з’єднання складових тіл кусково-однорідного електро-провідного тіла за дії імпульсних електромагнітних полів. Записано вихідні співвідношення термомеханіки такого тіла у переміщеннях і напруженнях. Сформульовано крайові умови на ключові функції як на зовнішніх поверхнях тіла, так і на поверхнях з’єднань його складових тіл. Як приклад наведено результати числових досліджень несучої здатності довгого біметалевого порожнистого циліндра за електромагнітної дії в режимі з імпульсним модулівним сигналом за використання частот електромагнітного поля поза околом резонансних та рівних першій резонансній частоті. A mathematical model of analyzing a thermal stress state, load capacity, and properties of contact connection of components of piecewise ho mogenous conducting body under the influence of pulsed electromagnetic fields. The initial ratios of the thermodynamics of the body during movement and stresses have been recorded. The boundary conditions on key functions on both outside surfaces of the body and on contact surfaces between its components have been formulated. An example of numerical analysis of the load capacity of a long bimetallic empty cylinder under the influence of an electromagnetic field with pulsed moduling signal on the first resonance frequency and beyond resonance frequencies.