Дослідження впливу тонких напівпроникних включень на процеси фільтраційної консолідації ґрунтів в двовимірному випадку - Чуй, Ю.В.; Мартинюк, П.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Сформовано математичну модель фільтраційної консолідації ґрунтів із врахуванням наявних тонких напівпроникних включень. Для чисельного розв’язання двовимірної задачі використано метод скінченних елементів. Проведено ряд чисельних експериментів та виявлено вплив теплосолеперенесення на розподіл надлишкових напорів у неоднорідних ґрунтах. The mathematical model of the filtration consolidation of soil with taking into acount available thin semipermeable inclusions has been formed. For the numerical solution of the problem has been used the finite element method. Number of numerical experiments has been conducted and influence of heat and salt transfer to distribution of excess pressures in the inhomogeneous soils has been detached.