Математична та структурна моделі інформаційних технологій удосконалення процесу сушіння поліграфічних матеріалів - Коляно, Я.Ю.; Сасс, Т.С.; Іваник, Є.Г.; Сікора, О.В.; Дорошенко, М.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2016)
Розроблено структурну модель інформаційних технологій сушіння поліграфічних матеріалів, яка базується на математичному моделюванні процесів тепломасоперенесення у капілярно-пористих колоїдних тілах. Отримані результати аналізу розв’язку нестаціонарної задачі термовологопровідності для пластинчатих поліграфічних систем придатні для оптимізації режимів сушіння з подальшим використанням у вирішенні питань енергозбереження та забезпечення необхідної якості поліграфічної продукції (картон, папір, поліуретан). The structural model of information technology drying of printing materials, based on mathematical modeling processes teplomasoperenesennya in capillary-porous colloidal bodies. The results of analysis of non-stationary solution to the problem termovolohoprovidnosti plate printing systems suitable for optimization of drying and used in addressing energy efficiency and ensure the required quality printed materials (cardboard, paper, polyurethane).