Розвиток продуктивної сили казенного підприємства пенітенціарної системи держави - Саєнко, В.Г. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто продуктивну силу казенного підприємства пенітенціарної системи держави. Виявлено механізми залучення до праці ув’язнених і можливості виконання ними роботи за технологічним циклом на спрощених технічних засобах чи монотонної ручної фізичної праці.
Ключові слова: продуктивна сила, казенне підприємство, пенітенціарна система держави, технологія, кваліфікована праця. Рассматривается производительная сила казенного предприятия пенитенциарной системы государства. Выявлены механизмы вовлечения к труду заключенных и возможности выполнения ими работы по технологическому циклу на упрощенных технических средствах или монотонном ручном физическом труде.
Ключевые слова: производительная сила, казенное предприятие, пенитенциарная система государства, технология, квалифицированный труд. The productive forces of the state enterprise in the state penitentiary system are considered. The mechanism of involving the prisoners into the work has been found as well as the opportunities for them to do a job using simplified facilities or engage in the monotonous manual physical work.
Keywords: productive force, state enterprise, state penitentiary system, technology, qualified work.