“На варті нації” з Юрієм Косачем - Радишевський, Р. (Слово і Час, 2009)
У статті йдеться про основні засади історизму романістики й літературно-критичної спадщини Юрія
Косача. Зокрема, більш детально проаналізована його праця “На варті нації”, а так само статті про
О.Ольжича та М.Куліша, які в повному обсязі подані на сторінках часопису з метою привернення уваги
читача до літературно-критичного доробку письменника. The paper outlines the principles of historicism which form the basis of Yuriy Kosach’s novels and literary
criticism. The present analysis is centred on the writer’s article “On the watch of nation” as well as on his
essays about O.Olzhych and M.Kulish; the latter are reprinted here in order to draw the reader’s attention to
Yuriy Kosach’s role as a literary critic. В статье раскрываются основные особенности
историзма романистики и литературно-критического
наследия Юрия Косача. В особенности, более
подробно проанализирована его работа “На варті
нації”, а также статьи о М. Кулише и О. Ольжиче,
которые в полном объеме представлены на страницах
журнала с целью привлечения внимания читателя к
литературно-критическим трудам писателя.