Підхід до вибору опорних перерізів в інтерполяційному методі редукції моделей об’єктів із розподіленими параметрами - Верлань, А.Ф.; Махович, О.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Аналізується та оцінюється точність методу опорних перерізів та пропонується методика вибору опорних точок. Шляхом обчислювальних експериментів досліджується вплив кількості опорних точок методу опорних перерізів на абсолютне інтегральне відхилення розв’язків. Сформульовано рекомендації щодо ефективного використання методу опорних перерізів. The accuracy of the method of supporting sections and the technique of selecting control points are analyzed and evaluated. The influence of the number of control points of the method of supporting sections on absolute deviation integral solutions is investigated with the help of computational experiments. Recommendations for the effective use of the method of supporting sections are given.