Економетричний аналіз показників інфляції в Україні за даними 2000–2015 років - Гибкіна, Н.В.; Сидоров, М.В.; Стороженко, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Розглядається задача економетричного моделювання інфляції в Україні. За показник рівня інфляції обрано індекс споживчих цін. За допомогою процедури покрокової регресії за даними 2000–2015 рр. з низки економічних факторів виділено ті, що спричиняють найбільший вплив на досліджуваний показник рівня інфляції. In this paper the problems of inflation in Ukraine (2000–2015) by multilinear regression model was considered. As the indicator of inflation the producer price index was selected. Using the procedure of stepwise regression the factors which have the greatest impact on this indicator were obtained.