Метод обернених операторів відновлення сигналів на вході лінійних динамічних систем, що задані передатними функціями - Іванюк, В.А.; Дячук, О.А.; Понеділок, В.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
У статті розглянуто способи відновлення сигналів на вході лінійних динамічних систем, що задані дробово-раціональними передатними функціями на основі методу обернених операторів. Запропоновано способи регуляризації для пошуку оберненого оператора системи. Побудовано структурні схеми оберненого оператора в середовищі Simulink. The article discusses how to restore signals to input linear dynamic systems that set fractionally rational transfer function based on the method of inverse operators and some ways to search regularization parametre for inverse operator system. Was constructed the block diagrams of inverse operator in Simulink.