Асимптотичні оцінки універсального хешування за алгебричними кривими - Котух, Є.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
У роботі представлені результати універсального хешування за кривими, які асоційовані з кривими Делігне-Лустіга над розширеннями кінцевого поля. Отримано порівняльні асимптотичні оцінки ймовірності колізії універсального хешування. З оцінки випливає, що найкращий результат досягається на кривій Рі над полем характеристики 3 з параметрами q = 3q₀² і q₀ = 3m. This paper presents the results of universal hashing for curves that are associated with curves Delihne Lustig on extensions of the finite field. An asymptotic comparative estimates of the collision probability of universal hashing are obtained. Evaluation shows that the best result is achieved on the Ri curve over a field of characteristic 3 with parameters q = 3q₀² and q₀ = 3m.