Підстановки для підвищення ефективності програмної реалізації алгоритмів, які використовують знаково-цифрові представлення - Мельникова, О.А.; Маслєннікова, А.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Запропоновано прийом використання підстановок адрес функцій разом із підстановками даних, який дозволяє виключити умовні переходи в коді програми та може покращити час виконання багатьох алгоритмів, наприклад, в галузі арифметики еліптичних кривих. В цій роботі представлений прийом продемонстровано на найпростіших прикладах декількох алгоритмів скалярного множення точок еліптичних кривих, які використовують знаково-цифрові форми подання. Але він може дати кращі результати при модифікації складніших алгоритмів зі значною кількістю умовних розгалужень. This paper presents functions addresses substitutions «trick» combining with data substitutions. This computational technique allows to eliminate conditional branches and thus to improve timing results for many algorithms, such as elliptic curve arithmetic algorithms. In this paper proposed technique is shown on simplest examples of several elliptic curve point multiplication algorithms with multiprecision integers signed digit representations. But it can give better results combined with more complicated highly branched algorithms.