Системи лінійних рівнянь зі спотвореними правими частинами над скінченними кільцями - Олексійчук, А.М.; Ігнатенко, С.М.; Поремський, М.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
З метою побудови кореляційних атак на сучасні словоорієнтовані потокові шифри досліджуються методи розв’язання систем лінійних рівнянь зі спотвореними правими частинами над довільними скінченними кільцями. Отримано узагальнення й уточнення низки раніше відомих результатів стосовно методів розв’язання зазначених систем рівнянь над полями чи кільцями лишків порядку 2^r. In order to build correlation attacks on modern word-oriented stream ciphers, methods for solving systems of linear equations corrupted by noise over arbitrary finite rings are investigated. Generalizations and refinements of earlier known results about methods for solving such systems of equations over the fields or residue rings of order 2^r are obtained.