Система автоматизованого проектування інтерактивної взаємодії оператора комп’ютеризованого керування багатопараметричним об’єктом на основі образно-кластерної моделі - Пітух, І.Р.; Процюк, Г.Я.; Процюк, В.Р.; Албанський, І.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Роботу присвячено синтезу структури образно-кластерної моделі інтерактивного моніторингу станів багато параметричних об’єктів керування на основі системи автоматизованого проектування (САПР) алгоритму розпаралеленого опрацювання статистичних даних та кореляційних характеристик технологічних об’єктів. Synthesis of structure of the image-cluster model interactive monitoring many parametric states control objects based on computer aided design (CAD) algorithm rozparalelenoho processing statistics and correlation characteristics of technological objects.