Аналіз складності реалізацій криптосистем на групах - Халімов, Г.З. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
Представлений порівняльний аналіз реалізацій криптосистем на групах. Показано, що побудова криптосистем на групах вимагає ефективного алгоритму для відображень числа на групу і зворотного відображення з обчислювально простою груповою операцією. До теперішнього часу відома тільки одна реалізація криптосистеми MST₃, побудованої за Абелевим центром групи Судзукі. This paper presents comparative analysis of cryptographic realyzations on groups. It is shown that the construction of cryptosystems in groups requires efficient algorithm for the mapping of number to the group and feedback mapping with computationally simple operation group. To date, there is only one known implementation of a cryptosystem MST₃, built on the base of the abelian center of Suzuki group.