Завадостійка передача захищених пакетів даних в інформаційно-ефективних радіомережах - Шевчук, Б.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
З урахуванням оптимізації обчислень в процесі стиску та захисту сигналів, кадрів відеоданих та масивів даних запропонований комплексний підхід до реалізації швидкодіючого завадостійкого кодування і декодування захищених масивів даних, які передаються кодово-сигнальними послідовностями пакетів інформації з мінімально допустимою базою. Considering the calculation optimization in the compression and protection processes of signals, video data frames and data arrays it is proposed a complex approach to implementing of high-speed noise-immune coding and decoding of the protected data arrays that are transmitted by code-signal sequences of the information packets with minimum admissible base.