Апаратно-орієнтований регуляризаційний метод диференціювання сигналів - Божок, А.М.; Іванюк, В.А.; Понеділок, В.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2017)
У статті запропоновано апаратно-орієнтований метод диференціювання сигналів на основі регуляризаційного оператора. Наведено принципову схему корегуючого гідропневматичного пристрою та рекомендації щодо його проектування за допомогою розглянутого методу. На основі обчислювальних експериментів досліджено ефективність регуляризаційного методу та вплив величини завади на отриманий розв’язок. The article is devoted to hardware-oriented method of differentiation of signals based on regularization operator. The principal scheme of the corrective hydropneumatics device and recommendations for its design was investigated with the considered method. The computational experiments are shown the efficiency of the regularization method and was investigated the effect of the size of the noise on the obtained solution.