Інтегральне зображення розв'язку гіперболічної крайової задачі в неоднорідному циліндрично-круговому просторі - Громик, А.П.; Конет, І.М.; Пилипюк, Т.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2015)
Методом інтегральних і гібридних інтегральних перетворень у поєднанні з методом функцій впливу вперше побудовано інтегральне зображення точного аналітичного розв'язку гіперболічної крайової задачі математичної фізики в кусково-однорідному циліндрично-круговому просторі. Частковим випадком розглянутої задачі є математична модель вільних коливних процесів. By the method of integral and hybrid integrated transforms, in combination with the method of influence functions the integral image of exact analytical solution of hyperbolic boundary value problem of mathematical physics in piecewise homogeneous cylindrical-circular space is obtained for the first time. A mathematical model of free oscillation processes is a partial case of a considered problem.