Стійкість систем диференціально-функціональних рівнянь з дискретними марковськими параметрами та зовнішніми збуреннями - Дорошенко, І.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2015)
У статті досліджується стійкість розв’язків систем диференціально-функціональних рівнянь з дискретними марковськими параметрами та зовнішніми збуреннями. Встановлено достатні та необхідні умови експоненційної стійкості у середньому квадратичному систем лінійних диференціально-функціональних рівнянь з дискретними марковськими коефіцієнтами. We study the stability of solutions of functional differential equations with discrete Markov parameters and external disturbances. Sufficient and necessary conditions for exponential stability in the mean square of linear functional differential equations with discrete Markov coefficients.