Класифікація множин методом лінійного відокремлення їх опуклих оболонок - Іванчук, М.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2015)
У статті представлений метод лінійного відокремлення опуклих оболонок (ЛВОО) для класифікації двох множин в евклідовому просторі Rⁿ . Наводяться приклади для порівняння результатів класифікації методом ЛВОО, а також дискримінантним аналізом, наївним байєсівським класифікатором та методом опорних векторів. The method of convex hulls linear separation for classification of two sets in Euclidian space in Rⁿ is proposed. Examples for comparing the results of using the method of convex hulls linear separation and discriminant analysis, naive Bayes classifier and SVM are described in the manuscript.