Моделювання однопродуктової макроекономіки зростання з ендогенним науково-технічним прогресом із урахуванням споживання та інвестиційного запізнення - Бойчук, М.В.; Вінничук, О.Ю. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Запропонована модель однопродуктової макроекономіки зростання з ендогенним технічним прогресом із урахуванням споживання та інвестиційного запізнення. В економіко-математичній моделі врахований вплив на кінцевий випуск продукції споживання, капіталовкладення в розширення основних фондів, покращення виробництва з урахуванням ефективності затрат «на науку», оподаткування, урядових витрат, сальдо та ліквідації забруднення навколишнього середовища при інвестиційному запізненні. Для дослідження запропонованої моделі використовуються достатні умови оптимальності із запізненням. A single-component macroeconomic growth model with endogenous technological progress taking into account consumption and investment delay was proposed. In the mathematical model it was taken into account the impact on the final output of consumption, investment in fixed assets expand, improve production efficiency, taking into account expenses on science, taxation, government spending, balance and eliminate pollution in the investment delay. The proposed model uses sufficient conditions for optimality late to study.