Магнітореологія розведених суспензій у крові - Мельник, О.О.; Лісовська, В.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
У рамках структурно-феноменологічного підходу отримані реологічні рівняння стану розведеної суспензії у крові недеформівних осесиметричних магніточутливих частинок. Як реологічна модель несучої рідини та гідродинамічна модель зважених частинок використовуються рідина В. К. Стокса з моментними напруженнями та тривісна гантель, відповідно. На основі отриманих результатів досліджено вплив зовнішнього магнітного поля на реологічну поведінку суспензії, що розглядається. The rheological equation for a dilute suspension of rigid axisymmetric elongated particles possessing a permanent magnetic moment with blood as a carrier fluid are derived within the frames of a structure-phenomenological approach. The V. K. Stokes fluid with couple stresses and the uniaxial dumbbell are used as the rheological and hedrodynamic models of blood and suspended particles, respectively. The influence of an external magnetic field on a rheological behaviour of the suspension under study is examined.