Порогова стратегія керування системою з обмеженнями на число спроб почати обслуговування - Прищепа, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
У роботі розглядається задача оптимального керування інтенсивністю вхідного потоку для системи типу M/M/c/∞ з обмеженим числом спроб почати обслуговування. Для даної системи використовується порогова стратегія керування. Знайдено ефективний алгоритм підрахунку стаціонарних ймовірностей та явний вигляд функціоналу якості в стаціонарному режимі. In this paper, an optimal control problem of rate of the input flow for M/M/c/∞ — type a retrial queue with limited number of retrials is considered. Threshold strategy for this system is used. The effective algorithm for stationary probabilities and explicit form of quality functional in the stationary regime are found.