Існування майже напевно сильного розв’язку нелінійного стохастичного диференціально-функціонального рівняння з випадковими збуреннями - Ясинський, В.К.; Донець, Н.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Доведена теорема існування та єдиності сильного розв’язку стохастичного диференціально-функціонального рівняння з зовнішніми випадковими збуреннями класичним методом стислих відображень. It has been proved the existence and uniqueness theorem almost certainly for strong solution of stochastic functional differentional equation with eхternal random perturbations by classic method of contraction mappings.