Дослідження асимптотичної поведінки коливної системи третього порядку під дією малих випадкових нелінійних періодичних збурень - Борисенко, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
У роботі вивчається асимптотична поведінка неавтономної коливної системи, яка описується диференціальним рівнянням третього порядку з малими нелінійними періодичними зовнішніми збуреннями типу багатовимірного «білого» шуму, центрованого і нецентрованого Пуассонівських шумів. Розглянуто нерезонансний випадок. The asymptotic behavior of non-autonomous oscillator system given by third order differential equation with small non-linear periodical external disturbances of multidimensional white noise type, centered and non-centered Poisson noises types is studied. The non-resonance case is considered.