Система масового обслуговування з двома обслуговуючими приладами - Дьогтєва, І.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Стаття присвячена побудові математичної моделі, що описує функціонування системи масового обслуговування з двома обслуговуючими приладами. В роботі показано встановлення зв’язку між ймовірностями того, що марковський процес, який описує функціонування відповідної системи, в деякий момент часу перебуватиме в певному стані та ймовірністю подій, які можуть відбутись протягом деякого часу. The article is devoted to building a mathematical model that describes the operation queuing system with two serving devices. The paper shows the communication between the probability that Markov process that describes the work of the relevant system will be in some time in a particular state and the probability of events that may take place for some time.