Моделювання детермінованими і стохастичними задачами комбінаторної оптимізації - Ємець, О.О.; Барболіна, Т.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Проаналізовано постановки задач евклідової комбінаторної оптимізації, як в умовах визначеності, так і зі стохастичною невизначеністю. Побудовано моделі прикладних задач у вигляді задач евклідової комбінаторної оптимізації на розміщеннях: детермінованих задач з дробово-лінійною цільовою функцією як без додаткових (некомбінаторних) обмежень, так і з додатковими лінійними обмеженнями, а також стохастичних задач на розміщеннях. Authors have analysed statements of problems of Eucledian combinatorial optimization both under certainty, and under stochastic uncertainty. Models of applied tasks as problems of Eucledian combinatorial optimization on arrangements are constructed. They use deterministic problems with linear fractional objective function both unconditional, and under linear constraints. Also stochastic problems on arrangements are constructed.