Термонапружений стан електропровідного шару за електромагнітної дії в режимі згасної синусоїди за врахування термопружного розсіювання енергії - Мусій, Р.С.; Дрогомирецька, Х.Т.; Стасюк, Г.Б.; Сорокатий, М.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2016)
Сформульовано зв’язану початково-крайову задачу термомеханіки для електропровідного шару з плоскопаралельними межами за однорідної нестаціонарної електромагнітної дії. З використанням кубічної апроксимації розподілів всіх ключових функцій за товщиною шару отримано загальний розв’язок даної задачі за вказаної дії. На його основі побудовано розв’язок задачі за електромагнітної дії в режимі згасної синусоїди і чисельно проаналізовано термонапружений стан розглядуваного шару залежно від амплітудно-частотних характеристик такої електромагнітної дії. Connected initial-boundary value thermomechanical problem for electric conductive layer with a plane-parallel boundaries for homogeneous nonstationary electromagnetic action was formulated. Using cubic approximation for distributions of all key functions over the layer thickness the general solution of this problem was obtained. On this basis the solution of the problem in the fading sine wave regime was constructed and thermostressed state of the considered layer depending on the amplitude and frequency characteristics of this electromagnetic action was numerically analyzed.