Глобализация и верховенство права. Некоторые сомнения Вестфальца - Лапорта, Ф. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2007)
Стаття присвячена аналізу співвідношення процесів глобалізації з реалізацією верховенства права.
Автор досліджує питання правозастосування в межах глобалізованних правопорядків. При цьому
розглядаються не лише публічно-правові, але й приватно-правові аспекти проблеми. Особлива увага приділяється новітнім суб’єктам права -мультинаціональним корпораціям, міжнародним організаціям, які поєднують у собі функції правотворчості та правозастосування. This paper is dedicated to a analysis of the correlation between the processes of globalization and the realization of the rule of law. The author reviews problems of the application of law within the borders of the globalized legal order in public and private aspects. Particular attention is devoted to the new subjects of law such as multinational corporations, international organizations which imply functions of rule-making and rule-enforcement.