Метод знаходження розподілу повільності в шахтній сейсмічній томографії для випадку розривного пласта - Драгун, В.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
У статті запропоновано знаходити розподіл повільності в шахтній сейсмічній томографії за допомогою перших часів прибуття сейсмічного сигналу від системи джерел до системи приймачів розміщених на горизонтальній площині, яка має розрив першого роду. Цей розподіл повільності на площині отримуються за допомогою обчислення значення суми Фур’є, коефіцієнти якої обчислюють за допомогою проекцій вздовж деякої системи ліній, що лежать на цій горизонтальній площині. In the article suggested finding the spatial distribution of the slowness in the mine seismic tomography by using first arrival times of the seismic signal from the sources system into the receivers system located on discontinuous horizontal plane. These slowness distributions in horizontal plane are obtained by calculating the values of the Fourier sums whose coefficients are calculated using the projection system along a certain line, located in this horizontal plane.