Метод побудови алгоритму екстрактора на основі багатомодульного перетворення для перспективного квантового генератора випадкових чисел - Нарєжній, О.П.; Гріненко, Т.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
В загальному вигляді сформульована і вирішена задача синтезу та аналізу алгоритму екстрактора з основою алфавіту більше двох на основі багатомодульного перетворення для перспективного квантового генератора випадкових чисел (КГВЧ). Дана робота виконувалась в рамках проведення комплексних теоретичних та експериментальних досліджень зі створення прототипу КГВЧ на основі реалізації методу подвійного радіооптичного резонансу в парах лужних металів. In general form it is stated and solved the task of synthesis and analysis of extractor algorithm on the multi-module transformation with alphabet basis greater than two for prospective quantum random numbers generator (QRNG). The work was lead within a framework of complex theoretical and experimental researches for creation of QRNG prototype based on double radio-optic resonance in alkaline metal pairs.