Використання r-алгоритму для розв’язання квадратичної ELD-задачі - Стецюк, П.І.; Фесюк, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Розглядається r(α) -алгоритм з адаптивним кроком. Його програмна реалізація на мові octave застосована для розв'язання задачі оптимального добового завантаження енергосистеми (ELD-задача). Описано результати обчислювального експерименту для енергосистеми з 10, 12 та 40 енергоблоками. r(α) -algorithm with adaptive step size adjustment is considered. It’s program implementation in octave language was used for solving the problem of optimal daily power system load (ELD-problem). The results of computational experiments for power system with 10, 12 and 40 units are described.