Про фрактальну структуру знакових комбінаторних просторів - Тимофієва, Н.К. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Описано утворення та впорядкування комбінаторних конфігурацій, які є точками знакових комбінаторних просторів. Із утворених комбінаторних множин випливає, що ці простори існують в двох станах: згорнутому (спокої) та розгорнутому (динаміці). Вони одночасно є скінченними та нескінченними і для них властива самоподібність, що характерно фрактальним структурам. Formation and regulation of combinatorial configurations which are the points of significant combinatorial space is described. From formation combinatorial sets follows that these spaces exist in two states: convolute (tranquility) and unfolding (dynamics). They simultaneously are eventual and endless and for them peculiar selfsimilarity, that characteristically to the structures of fractals.