Multiagent Heuristic Algorithms for Solving Problems of Slope Reinforcement Parameters Optimization - Bohaienko, V.O. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2017)
Problem of finding optimized placement of bored concrete piles to reinforce soil slope has been considered. Processes in soil were modelled by two-dimensional strain-stress model which takes filtration processes into account. Genetic and particle swarm optimization algorithms were used to find optimized values of soil reinforcement parameters. Multiagent parallel algorithm is proposed to scale search process onto large parallel computational environments. У роботі розглядається задача знаходження оптимізованого розміщення бетонних паль у ґрунтовому схилі для його зміцнення. Процеси, що протікають у ґрунтах, моделювались за двовимірною моделлю напружено-деформованого стану з урахуванням фільтрації. Для пошуку оптимізованих значень параметрів конструкцій, що укріплюють ґрунтовий масив, були використані генетичні алгоритми та алгоритми рою частинок. Пропонується мультиагентний паралельний алгоритм для масштабування процесу пошуку у паралельних обчислювальних середовищах великого розміру.